Simon Gábor üzente 10 éve

Magyar Turisztikai Információs Iroda Isztambulban
A törökországi Isztambul egy Varázslatos világ. Ma 20 000 000 lakossal, naponta 8-9 000 000 autóval az utakon. Hatalmas város. Ki ne hallott volna a hírességeiről, főleg a Nagy Bazárról? Cégünk a Webseeing Medya Ltd. azt a feladatot vállalta, hogy segít eligazodni az isztambuli forgatagban, főleg a Nagy Bazárban és környékén. Létrehozta a www.grandbazaarinfo.com weboldalt, amelyben minden fontos információt meglehet találni. Megnyitotta Isztambulban az információs irodáját, ahol szívesen látnak minden érdeklődőt, magyar-török munkatársai telefonon, e-mailban segítenek, annak, aki ezt igényli. E-mail: webseengmedya@gmail.com

Válasz

Simon Gábor üzente 10 éve

Hamarosan elkészül a Bazárról szóló egy összetett információs oldal. Szívesen vennénk a javaslatokat. Starsayfa.com
Email: gabor.simon@startsayafa.com

Válasz

Simon Gábor üzente 12 éve

Sziasztok!
találkoztam a Törökorszagnak a legjobb keresőjével amibe rögtön beleszerettem
annyira tökéletes nem tudom magamkifejezni
mesélni nem lehet probálni kell mindenképben
van egy oladluk is lehet hozza csatlokozni

itt a link:

http://www.facebook.com/event.php?eid=198721433499534#!/pages/Startsayfa/232013471050

kattintsatok és csatlakozzatok...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Valaki aki volt kint mostanában törökbe tud nekem valami biztos árat mondani, hogy mennyiért adják az aranynak grammját???Köszönöm!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Az isztambuli Nagy Bazárnál drágább hely is létezik, a Török Riviéra. Aki járt már mindkét helyen és vásárolt, összehasonlíthatta az árakat, elég tetemes különbség van köztük. Persze igazán olcsón vásárolni nem a turisták által gyakran látogatott helyeken lehet, valamint minél keletebbre megyünk, annál inkább csökkennek az árak. De ezen nincs semmi csodálni való, hiszen a turizmus rengeteg ember megélhetését biztosítja. Magyarországon is jóval drágább minden pl. a Balatonnál, Hévízen, vagy Hajdúszoboszlón. Az pedig, hogy a török kedves, mert vásárolsz tőle, részben igaz csak, mert akkor is kedves, ha nem vásárolsz, ha csak megállsz beszélgetni, különösen, ha néhány szót gagyog az ember törökül. Itthon is szoktam vásárolni, mégsem kedvesek az eladók, tisztelet a ritka kivételnek. Én imádom a török bazárokat, bár eleinte menekültem a sok teára invitálás elől, nehezemre esett az alkudozás is, de idővel belejön az ember. És nagyon jól esik az emberek kedvessége, de azért nem kell mindent készpénznek venni! Nekem eddig még mindent olcsóbban sikerült beszreznem, mint itthon, jó minőségben. A varázsa pedig valóban olyan, hogy amiatt érdemes újra és újra visszamenni!!!

Válasz

Balasi Barnabás üzente 13 éve

Gabriellának tökéletesen igaza van! 1 hónapja jártam ott,és piszkosul átvertek az aranylánc vásárlásakor! Eszeveszett drága volt!
Jó,tudom,miért hagytam magam...stb. De nem értek az ékszerekhez,és elkövettem azt hibát,hogy itthon nem néztem meg előre az árakat.

Egyébként nálam is a bevásárló turizmusban indult a török mánia,mely azóta is csak erősödik! A 80-as évek legvégén voltam először.
Kedves Éva,farmerom nem,de bőrdzsekim volt Törökországból! :)

Válasz

Varga Gabriella Dorottya üzente 13 éve

A Nagy Bazár a (Kapali Carsi) valóban inkább látványosság, mert elképesztően drága! Éppen azért, mert pontosan tudják, hogy oda biztosan elmegy a turista. nem is értem a cikkben azt a mondatot, hogy "ügyetlen alkudozással kiderül, hogy turista az illető". hát hogyne derülne ki, hacsak nem perfekt török. Drága, még akkor is, ha úgy végződik, hogy tizedére alkuszod az árat, mert a török SOHASEM jár rosszul, belekalkulálta. A 90-es években (a bevásárló turizmusban) minden turista buszbvezető "beszállította" az árusoknak a rengeteg turistát, természetesen jutalékért. A török árus kedves, így igaz, mert vásárolsz tőle, miért ne lenne az?!
Nézelődni, törököset látni, a hangulatát élvezni remek hely, de számos utca, utcai, vagy arany utcákon arany üzletek, vagy bőrös utcákon bőrtermékeket áruló árusok, de városrésznyi bazár is van, ahol ugyanazt valóban meg lehet venni olcsón, igazán olcsón. A Nagy Bazárban hajlamos az árus elbűvölni minket magyarokat, hogy a "macar kardes"-nek (magyar testvérnek) mindent áron alul ad. Vigyázz, kedves a török, de füllentős. Ha turista vagy és útbaigazítást kérsz, tudd, hogy van még egy bosszantó tulajdonsága. SOHA nem mondja, hogy nem tudom és kedves részletességgel el tud küldeni az ellenkező irányba. Ezt nem rossz indulatból, vagy tréfából teszi, egyszerűen így szocializálódott, ilyen a kultúrája. Vigyázz, ilyen a rendőr is - hiszen ő is törökből van. Inkább legyen nálad térkép, vagy fogd fel kalandnak.

Válasz

Nemes Maca üzente 13 éve

csodás a vendégszeretetük,gyakran kint ragadok náluk 3 hetet is másfél havi rendszerességgel Akit érdekel és van lehetősége csodás bele csobbanni a mesevilágba.

Válasz

Fasi Lajosne Etelka üzente 13 éve

Vágy kél a szívemben és tervezgetésem alapját képezi ez a lehetőség.Aki járt ott és ismeri köszönöm ha megosztja azokkal, akik még nem jártunk ott. Mindenkinek szép napot !!

Válasz

Serfőző Éva üzente 13 éve

Már a '90-es években is csodájára jártunk, akárcsak a piacoknak. Kinek volt annak idején farmerje és bőrdzsekije Törökországból?:) Minden szezonra járt egy teljes összeállítás:)

Válasz

Balog Luca üzente 13 éve

Csodás lehet, biztosan egy halom ajándékkal jönnék ki innen :) Bár néha sok lehet a "vendégszeretet", mégis érdekes lehet átélni.

Válasz