Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Törökországi látogatásunk során az egyetlen, amit nem hagyhatunk ki kóstolgatásainkból, az a kenyér. Az igazi, török, kovásszal készült pide, a tandir és a simik. Mindhárom isteni!
A török konyha amúgy is nagyon büszke hagyományosan készült kenyereire, ezért szinte mindenhez fel is szolgálják valamelyiket három közül. Léteznek olyan éttermek, ahol például a vendégasztalok közé szabályos látványpékséget alakítanak ki. Itt rendesen szemmel kísérhetjük, hogyan készülnek ezek a rendkívül finom kenyérféleségek, melyek szinte kivétel nélkül az ősi technikának megfelelően kovásszal készülnek, faszenes kemencében laposra vannak sütve. Ha kész, már landolhat is a tányérunkban!
Egyébként, ha Törökország sikeresen csatlakozik az EU tagállamai közé, valószínűleg le kell mondania majd ezekről a kemencés megoldásokról, főleg az olyan mesterek lesznek bajban a vendéglőben, akik még a régi hagyományoknak megfelelően a kemence mellett napokig erjesztett kovászt maguk csinálják – szerintük az élesztővel ezen kultúra egy darabkája veszne el, sok más mellett. Van, aki inkább akkor titokban csinálná tovább, de fel nem adná, semmi kincsért.
Tény, hogy így a legfinomabb, és a török fűszerekkel, fűszersalátákkal, magokkal és egyéb nyalánkságokkal kihagyhatatlan ínyencség, és legszívesebben ezzel is kezdi az ember a napot… főleg a nyaralás alatt, helyben sütve!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A mesés és varázslatos Törökország
Side - A különös hangulatú város
Antalya - A Török Riviéra fővárosa
Tündérkémények Kappadókiában