Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A pizzák szerelmeseként természetesen nem hagyhatja ki az ember, hogy megkóstolja a Lahmacun-t, vagyis a „török pizzát”. Áldásos tény, hogy a hétvégén ajándékba kaptam birkahúst, amivel ledarálva végre ezt a receptet is kipróbálhattam!
Hozzávalók a tésztához:
3,5 dl langyos vízbe
1 tk. cukor, amiben megfuttatjuk a
fél kocka friss élesztőt
hozzá adunk 3 ek. olívaolajat
1 tk. sót és
50 dkg lisztet, majd összegyúrjuk, hogy könnyen elváljon az
edényfalától.
( A tésztát kétszeresére kell keleszteni, majd kisebb golyókat formálva
kilapítani ki kerek lepényekké.)
A tetejére a következő hozzávalókból kell krémet készíteni:
25 dkg darált birkahúst (állítólag marhából is finom) összedolgozunk
turmixgében, vagy aprítóban pépesített 3 gerezd fokhagymával
40 dkg hámozott paradicsommal
1 ek. sűrített paradicsommal
egy kis csokor petrezselymel
5 ek. olívaolajjal
1 tk. sóval és
frissen őrölt fekete borssal.
(Minél krémesebbre készítjük, annál jobban összeérnek majd az ízek!)
Kipróbáltam, fantasztikus lett!!! Aki teheti próbálja ki, és a végén egy kis citrom levével is locsolgassa meg!
Jó étvágyat hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Kihagyhatatlan étel a kenyér
FGXpress - Turkey -- Törökország -- Türkiye -- sport.fgxpress.com/#/europe
Kappadókia különleges "Tündérkéményei"
A legszebb tulipánok Isztambulban