Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A döneren kívül azonban még számos más finom húsétel is kerül a török asztalokra.
A hús egészen a közelmúltig luxuscikknek számított a rendkívül szegény országban. A legnépszerűbb húsáru a bárányhús, melyet leginkább ünnepeken (pl. esküvő) fogyasztottak, illetve a Kurban Bayramı (Áldozati Ünnep) idején etli pilav (húsos rizs) formájában. Amikor a húsipar megjelent Törökországban, a húsáru mindenki számára könnyen elérhető élelmiszerré vált és bekerült a törökök mindennapi étrendjébe. A gyorséttermek megjelenésével egyre népszerűbb lett a döner kebab és a kebabok különféle fajtái, de a helyiek körében a legnépszerűbb húsétel mégis mindmáig a kıyma (darált hús), melyet zöldségekkel szolgálnak fel. A húsok többségét (különösen a şiş-kebabokat) pácolják és grillezik. Bár minden, az iszlám által engedélyezett húsféleséget fogyasztanak (tehát sertéshúst nem), a bárányhús a legelterjedtebb és a legnépszerűbb.
A tenger gyümölcsei
A törökökről általában keveseknek jut eszébe, hogy tengeri nép volnának, holott az országot négy tenger is övezi A Fekete-, a Márvány- az Égei- és a Földközi- tenger közvetlen szomszédságának köszönhetően Törökország a tenger gyümölcseinek paradicsoma. A makrélából, garnélarákokból, tintahalkarikákból készült nyársakat hagymával, paradicsommal kiegészítve, citrommal, zöldborsóval teszik pikáns csemegévé. A Fekete-tengeri szardínia, a 'Hamsi' mindennapi ételük. A hangulatos tavernákban jellegzetes török népzene mellett kóstolhatjuk meg az ízletes lepényhalból készült füstölt, grillezett ínyencfalatokat.
(www.style.hu)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Török GASZTRONÓMIA - Az ezerearcú konyha 1/2
Török GASZTRONÓMIA - az ezerarcú konyha 1/1
RECEPT - Túrókrém
RECEPT - Yogurt tatlisi (török édesség)