Törökország: Török Dolma recept

Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1782 fő
  • Képek - 690 db
  • Videók - 1238 db
  • Blogbejegyzések - 180 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 371 db

Üdvözlettel,

Törökország Egzotikus Világa vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1782 fő
  • Képek - 690 db
  • Videók - 1238 db
  • Blogbejegyzések - 180 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 371 db

Üdvözlettel,

Törökország Egzotikus Világa vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1782 fő
  • Képek - 690 db
  • Videók - 1238 db
  • Blogbejegyzések - 180 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 371 db

Üdvözlettel,

Törökország Egzotikus Világa vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1782 fő
  • Képek - 690 db
  • Videók - 1238 db
  • Blogbejegyzések - 180 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 371 db

Üdvözlettel,

Törökország Egzotikus Világa vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.hu

Egy finom török vega recepttel szeretnék kedveskedni mindenkinek, aki most itthon élvezi a jókor jött napsütést - és még nem tudja, mit dobjon össze ebédre.

 

A török Dolma a görög változat közeli rokona, elkészítésében csupán az üveg tölteni való szőlőlevél beszerzése jelenthet némim gondot, de ma már semmi sem lehetetlen!

 

 

 

Hozzávalók:

 

1 üveg tölteni való szőlőlevél

2 pohár rizs

4 hagyma

2 db konzerv paradicsom

1 citrom leve

olívaolaj a sütéshez

 

fűszerek:

 

2 ek kapor

1 ek édes szójaszósz (vagy gránátalmaszósz, azzal az igazi!)

1 kk fahéj

1 ek petrezselyem

2 ek szárított menta

 

 

network.hu

 

Először a tölteléket készítjük el: a hagymát apróra vágjuk, olívaolajon megpároljuk, azután beleszórjuk a mentát,a rizst, a két paradicsomot. A citrom levét kifacsarjuk egy pohárba, és hozzáadunk annyi vizet, hogy 2 dl legyen így öntjük a masszára.

Azután mehet rá a szója/gránátalmaszósz, egy csipet só, a kapor és végül a petrezselyem.

10 percig szelíd lángon, fedő alatt összefőzzük, majd lefedve állni hagyjuk 1 óra hosszat.

Ha kihűlt kissé, kóstoljuk meg, elég sós-e, ha nem picit ízesítsük, és most keverjük hozzá a fahéjat is.

Közben a szőlőleveleket áztassuk forró vízbe, aztán egyenként tegyük tálcára, tépjük ki a szárakat, és mindegyik aljába tegyünk egy teáskanálnyi tölteléket.

Aztán egyenként tekerjük fel szorosra, majd tegyük őket tűzálló tálba, szorosan egymás mellé, emeletesen.

Ha megvagyunk, fedjük le az egészet a maradék levelekkel, tegyük mellé az esetleg megmaradt tölteléket, borítsuk nyakon egy pohár vízzel, és tegyük sütőbe fél órára.

Jó étvágyat!

 

Címkék: dolma ebéd fahéj fűszer konzerv paradicsom recept rizs szőlő töltött szőlőlevél török török étel törökország vega vegetáriánus étel ízesítés

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Törek Anna üzente 7 éve

Elég izgin hangzik, bár küllemre nem egy tipikusan nyálcsorgató étel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Hú ez finom, étteremben gyakran kérek, de itthon még sosem csináltam. De most már megvan a recept, úgyhogy nincs akadálya :)

Válasz

Serfőző Éva üzente 7 éve

Megsütöttem, kipróbáltuk, nagyon finom! Köszi a receptet!

Válasz

Bartyik Zoltán üzente 7 éve

Fenséges étel! Különleges íz!

Válasz

Földi Istvánné üzente 7 éve

Gratulálok hozzá biztosan nagyon finom lehet, imádom a különleges ételeket !!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Káposzta János 11 órája új videót töltött fel:

Káposzta János 11 órája új videót töltött fel:

Káposzta János 3 napja új videót töltött fel:

Káposzta János 3 napja új videót töltött fel:

Káposzta János 5 napja új videót töltött fel:

Káposzta János 5 napja új videót töltött fel:

Káposzta János 1 hete új videót töltött fel:

Káposzta János 1 hete új videót töltött fel:

Káposzta János 1 hete új videót töltött fel:

Káposzta János 1 hete új videót töltött fel:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu