Törökország: Török Dolma recept

Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1780 fő
  • Képek - 690 db
  • Videók - 1646 db
  • Blogbejegyzések - 180 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 371 db

Üdvözlettel,

Törökország Egzotikus Világa vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1780 fő
  • Képek - 690 db
  • Videók - 1646 db
  • Blogbejegyzések - 180 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 371 db

Üdvözlettel,

Törökország Egzotikus Világa vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1780 fő
  • Képek - 690 db
  • Videók - 1646 db
  • Blogbejegyzések - 180 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 371 db

Üdvözlettel,

Törökország Egzotikus Világa vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1780 fő
  • Képek - 690 db
  • Videók - 1646 db
  • Blogbejegyzések - 180 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 371 db

Üdvözlettel,

Törökország Egzotikus Világa vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.hu

Egy finom török vega recepttel szeretnék kedveskedni mindenkinek, aki most itthon élvezi a jókor jött napsütést - és még nem tudja, mit dobjon össze ebédre.

 

A török Dolma a görög változat közeli rokona, elkészítésében csupán az üveg tölteni való szőlőlevél beszerzése jelenthet némim gondot, de ma már semmi sem lehetetlen!

 

 

 

Hozzávalók:

 

1 üveg tölteni való szőlőlevél

2 pohár rizs

4 hagyma

2 db konzerv paradicsom

1 citrom leve

olívaolaj a sütéshez

 

fűszerek:

 

2 ek kapor

1 ek édes szójaszósz (vagy gránátalmaszósz, azzal az igazi!)

1 kk fahéj

1 ek petrezselyem

2 ek szárított menta

 

 

network.hu

 

Először a tölteléket készítjük el: a hagymát apróra vágjuk, olívaolajon megpároljuk, azután beleszórjuk a mentát,a rizst, a két paradicsomot. A citrom levét kifacsarjuk egy pohárba, és hozzáadunk annyi vizet, hogy 2 dl legyen így öntjük a masszára.

Azután mehet rá a szója/gránátalmaszósz, egy csipet só, a kapor és végül a petrezselyem.

10 percig szelíd lángon, fedő alatt összefőzzük, majd lefedve állni hagyjuk 1 óra hosszat.

Ha kihűlt kissé, kóstoljuk meg, elég sós-e, ha nem picit ízesítsük, és most keverjük hozzá a fahéjat is.

Közben a szőlőleveleket áztassuk forró vízbe, aztán egyenként tegyük tálcára, tépjük ki a szárakat, és mindegyik aljába tegyünk egy teáskanálnyi tölteléket.

Aztán egyenként tekerjük fel szorosra, majd tegyük őket tűzálló tálba, szorosan egymás mellé, emeletesen.

Ha megvagyunk, fedjük le az egészet a maradék levelekkel, tegyük mellé az esetleg megmaradt tölteléket, borítsuk nyakon egy pohár vízzel, és tegyük sütőbe fél órára.

Jó étvágyat!

 

Címkék: dolma ebéd fahéj fűszer konzerv paradicsom recept rizs szőlő töltött szőlőlevél török török étel törökország vega vegetáriánus étel ízesítés

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Törek Anna üzente 10 éve

Elég izgin hangzik, bár küllemre nem egy tipikusan nyálcsorgató étel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Hú ez finom, étteremben gyakran kérek, de itthon még sosem csináltam. De most már megvan a recept, úgyhogy nincs akadálya :)

Válasz

Serfőző Éva üzente 10 éve

Megsütöttem, kipróbáltuk, nagyon finom! Köszi a receptet!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Fenséges étel! Különleges íz!

Válasz

Földi Istvánné üzente 10 éve

Gratulálok hozzá biztosan nagyon finom lehet, imádom a különleges ételeket !!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Káposzta János 1 napja új videót töltött fel:

Káposzta János 4 napja új videót töltött fel:

Káposzta János 1 hete új videót töltött fel:

Káposzta János 1 hete új videót töltött fel:

Káposzta János 2 hete új videót töltött fel:

Káposzta János 3 hete új videót töltött fel:

Káposzta János 4 hete új videót töltött fel:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu