Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy finom török vega recepttel szeretnék kedveskedni mindenkinek, aki most itthon élvezi a jókor jött napsütést - és még nem tudja, mit dobjon össze ebédre.
A török Dolma a görög változat közeli rokona, elkészítésében csupán az üveg tölteni való szőlőlevél beszerzése jelenthet némim gondot, de ma már semmi sem lehetetlen!
Hozzávalók:
1 üveg tölteni való szőlőlevél
2 pohár rizs
4 hagyma
2 db konzerv paradicsom
1 citrom leve
olívaolaj a sütéshez
fűszerek:
2 ek kapor
1 ek édes szójaszósz (vagy gránátalmaszósz, azzal az igazi!)
1 kk fahéj
1 ek petrezselyem
2 ek szárított menta
só
Először a tölteléket készítjük el: a hagymát apróra vágjuk, olívaolajon megpároljuk, azután beleszórjuk a mentát,a rizst, a két paradicsomot. A citrom levét kifacsarjuk egy pohárba, és hozzáadunk annyi vizet, hogy 2 dl legyen így öntjük a masszára.
Azután mehet rá a szója/gránátalmaszósz, egy csipet só, a kapor és végül a petrezselyem.
10 percig szelíd lángon, fedő alatt összefőzzük, majd lefedve állni hagyjuk 1 óra hosszat.
Ha kihűlt kissé, kóstoljuk meg, elég sós-e, ha nem picit ízesítsük, és most keverjük hozzá a fahéjat is.
Közben a szőlőleveleket áztassuk forró vízbe, aztán egyenként tegyük tálcára, tépjük ki a szárakat, és mindegyik aljába tegyünk egy teáskanálnyi tölteléket.
Aztán egyenként tekerjük fel szorosra, majd tegyük őket tűzálló tálba, szorosan egymás mellé, emeletesen.
Ha megvagyunk, fedjük le az egészet a maradék levelekkel, tegyük mellé az esetleg megmaradt tölteléket, borítsuk nyakon egy pohár vízzel, és tegyük sütőbe fél órára.
Jó étvágyat!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
RECEPT - Túrókrém
RECEPT - Yogurt tatlisi (török édesség)
RECEPT - Hagymaleves (Sogan Çorbasi)
RECEPT - Zöldborsó hússal (Etli taze bezelye)