Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Törökországról sokaknak még mindig Jumurdzsák beve ugrik be elsőre, de egy nagyszerű regényen kívül rengeteg jó dolgot köszönhetünk egykor volt ellenségeinknek:) Ilyenek a hastánc, a fürdőkultúra, jó néhány jövevényszavunk, zenei hatások, rózsakertek, és nem utolsó sorban a török konyha gyöngyszemei. A leghíresebb a török ínyencfalatok közt talán a mézédes törökméz, amelyet nem csak Törökországban, vagy az itteni vásárokon kóstolhatunk, de akár mi magunk is elkészíthetjük. Következzen a legendásan ehetetlenül édes Törökméz receptje!
Hozzávalók:
1 tojás fehérje
18 dkg méz
30 dkg mandula
30 dkg cukor
2 ek langyos víz
A cukrot elkeverem a vízzel, azután egy lábosban a mézzel együtt addig főzöm, amíg el nem olvad. Ha eltűntek a cukorszemcsék, még jó tíz percig forralom takaréklángon, majd hagyom hűlni.
Ezalatt felaprítom a mandulát, és egy serpenyőben megpirítom. Azután jó kemény habbá verem a rtojásfehérjét, majd óvatosan hozzákeverem a mézes masszát. Azután egy tepsit kibélelek két réteg sütőpapírral, beleöntöm a mézet, a tetjére szórom a mandulát, és egy éjszakára a jhűtőbe teszem. Másnap már simán vágható nedves késsel!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Török GASZTRONÓMIA - az ezerarcú konyha 2/1
Török ízek Magyarországon
Török Dolma recept
Repülő szőnyegek között