Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
45 dkg liszt, 4 dkg friss élesztő, 1 tk só, 2,5 dl langyos víz, olivaolaj.
.
A szétmorzsolt élesztőt felfutattom 2-3 evőkanálnyi langyos vízben. A
lisztet elkeverem a sóval, egy tálba öntöm és a közepébe egy mélyedést
nyomok, melybe beleöntöm az élesztős keveréket. Kézzel beledolgozom a
lisztbe, miközben annyi vizet öntök hozzá, hogy lágy tésztát kapjak.
Mindig magasra felemelem a deszkáról, majd leejtem, míg könnyedén
leválik a kezemról. Golyót formálok belőle és megszórom liszttel.
Lefedem egy konyharuhával és szobahőmérsékleten a duplájára kelesztem.
Még átgyúrom pár percig, majd 6-8 darabba vágom. Ezekből kis golyókat,
melyeket vékonyra kisodrok. Kiolajozott tepsire teszem és megrakom a
töltelékkel. Előmelegítem a sütőt 250 °C-ra és a lahmacunokat 10-15
percig sütöm.
grocceni.com
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
RECEPT - Zöldségleves (Sebze Çorbasi)
RECEPT - Török sajtos sütemény (Poaca)
RECEPT - Falafel
RECEPT - Túrókrém