Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
50 dkg liszt, 1 csomag friss élesztő, 1/8 l langyos víz, 1/8 l meleg víz, 1/2 tk só, olaj.
1 tojássárgája, 1 tk cukor, 1 tk olivaolaj, 1 ek víz.
Langyos vízben felfuttatom az élesztőt, egy nagy tálba teszem a lisztet
és kézzel fellazítom. A közepébe egy mélyedést nyomok és beleöntöm a
keveréket. A szélére szórom a sót. Középről kiindulva az élesztőt
elkeverem a liszttel, meleg vizet öntök hozzá, először keverem, majd
gyúrom. A kezemet beolajozom és úgy fejezem be a gyúrást. A tésztát egy
meleg helyen lefedve fél órát kelni hagyom, míg a duplája nem lesz.
Kerek lapos lepényeket formálok belőle, ahol a széle kicsit magasabb,
mint a közepe, majd egy kiolajozott lemezre fektetem őket. Nedves
mutatóujjal mélyedéseket nyomok bele, hogy rombuszminta keletkezzen.
Elkeverem a tojássárgáját, a cukorral, az olajjal és a kanálnyi vízzel
és ezzel ecsetelem be a lepényeket. Újra 15 percet kelesztem, majd
előmelegített sütőben 225 fokon 20-30 percig sütöm.
grocceni.com
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
RECEPT - Hagymaleves (Sogan Çorbasi)
RECEPT - Túrókrém
RECEPT - Yogurt tatlisi (török édesség)
RECEPT - Zöldborsó hússal (Etli taze bezelye)