Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hagymaleves (Sogan Çorbasi)
2 fej hagyma, 12,5 dkg margarin, 3 ek liszt, 1 l húsleves, 4 szelet pirítós, 4 ek reszelt sajt, só, bors, Isot paprika.***
A hagymát vékony karikákra vágom és a margarinban puhára párolom.
Hozzáadom a lisztet és tovább párolom. Felöntöm a húslevessel és kb 10
percig főzöm, Sózom és borszozom.
A levest egy tűzálló tálba teszem, befedem pirítóssal, sajtforgácsokat szórok rá és sütőben átmelegítem.
A csilihez hasonló török törött paprikadarabok, melyeknek azonban nincsen olyan erős utóhatása a szájban.
Zöldborsó hússal (Etli taze bezelye)
1 kg zöldborsó, 25 dkg pulykahús (mell, vagy comb), 2 ek margarin, 3 csésze víz, 2 hagyma, 2 paradicsom, só.
A hagymát apróra, a húst pedig kockákra vágom. Margarinban mindkettőt
enyhén megpirítom. A paradicsomot megszabadítom a héjától, négyfelé
vágom és beleteszem. Hozzáadok ecs csésze vizet és főzni kezdem. Fél óra
múlva hozzáadom a zöldborsót és még két csészényi vizet. További 20
perc után sózom és készre főzöm.
|
|
2012. február 1-jén lépett hatályba az a törvény, mely szerint a határátkelőn (értsd repülőtér stb.) vásárolt 180 napos turistavízummal max. 90 napot lehet Törökországban tartózkodni. A 90 nap végén (ami lehet megszakításokkal is, hiszen a vízum többszöri belépésre jogosít) csak a 180 nap letelte után lehet ismét az országba belépni. Tehát a 90 nap után nem lehet (ahogy korábban lehetett) elhagyni az országot, Rodoszon eltölteni egy kellemes napot majd még az esti szárnyashajóval visszatérni és újabb vízumot vásárolni. Ugyanis nem fognak beengedni.
Fél kg lencse, 20 dkg darált hús, 2 fej hagyma, 2 ek vaj, 1 ek sűrített paradicsom, só.
Előző nap beáztatom a lencsét. Egy liter vízben 3/4 órán keresztül
főzöm, majd leszűröm. A vajban üvegesre párolom a finomra vágott
hagymát, hozzáadom a darált húst és 5 percig főzöm. Hozzáadom a lencsét,
a sűrített paradicsomot és a sót. Kevés vizet hozzáadva enyhe tűzön 1,5
óráig főzöm.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu