Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Törökország Egzotikus Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Zolnay Veronika | 5 hozzászólás
Egy finom török vega recepttel szeretnék kedveskedni mindenkinek, aki most itthon élvezi a jókor jött napsütést - és még nem tudja, mit dobjon össze ebédre.
A török Dolma a görög változat közeli rokona, elkészítésében csupán az üveg tölteni való szőlőlevél beszerzése jelenthet némim gondot, de ma már semmi sem lehetetlen!
Hozzávalók:
1 üveg tölteni való szőlőlevél
2 pohár rizs
4 hagyma
2 db konzerv paradicsom
1 citrom leve
olívaolaj a sütéshez
fűszerek:
2 ek kapor
1 ek édes szójaszósz (vagy gránátalmaszósz, azzal az igazi!)
1 kk fahéj
1 ek petrezselyem
2 ek szárított menta
só
Először a tölteléket készítjük el: a hagymát apróra vágjuk, olívaolajon megpároljuk, azután beleszórjuk a mentát,a rizst, a két paradicsomot.
14 éve | Balog Luca | 1 hozzászólás
Törökország már az ottomán kortól kezdve híres ezüst- és aranyművességéről. A güherse nevű díszítési módszer is ebben az időben fejlődött ki, az idők során pedig mesteri szintre emelték a török ötvösök. A güherse nem más, mint a szépen kidolgozott fémtárgyak ezüst- vagy aranygolyócskákkal történő díszítése.
A kis golyókat hegesztéssel illesztik a nemesfémből készült tárgyakra. Valószínűleg akkor fedezték fel, amikor a folyékony nemesfémek hűlés közben apró golyókká álltak össze.
|
|
Mint már megszoktuk, ismét kisorsoltuk a következő Török riviéra útikönyv nyertesét! A Suntimes utazási iroda által felajánlott könyvet ezúttal
Borzán Anita
Törökország klub klubtag nyerte!
A nyereményjátékunk jövőhéten lezárul, utolsó nyertesünket a jövőhéten sorsoljuk! A játék részleteiről itt olvashatsz!
14 éve | Törek Anna | 1 hozzászólás
Törökország tengerpartján pihenni édes semmittevés közepette, még egészen novemberig élvezhető, ami az időjárást illeti. Ezért aztán, ha lemaradt az idei úti-célok listájáról, még nem késő pótolni a kiruccanást!
Bár a török riviérához képest Isztambulban mindig néhány fokkal hűvösebb van, egy kis napozós feltöltődés Antalyán és környékén, utána irány bebarangolni ezt a gyönyörű várost! Erre amúgy is ez a nem túlforró őszi időszak a legideálisabb, és az állandó nyüzsgés a dzsámik és mecsetek körül szinte magával ragadja az embert.
Ezen a héten is sorsoltunk az elmúlt héten regisztráltak közül! Ezúttal
Nagy Viktor (nagyviktor50)
klubtagunk nyerte a török riviérát bemutató útikönyvet. Viktort a Sun Times utazási iroda e-mailben értesíti a regisztrációnál megadott e-mail címen!
Nyereményjátékunk folytatódik, részleteket itt találsz!
Pamukkale természeti képződményeinek, szépségének már az Ókori birodalom tehetős rétegei is csodájára jártak.
A török város világhírét fehér travertínójának, mésztufa gátjainak köszönheti, melyeket a rajtuk végigfolydogáló gyógyvíz alakított ilyenné.
Napjainkban a turisták kedvelt zarándokhelye Pamkukkale és híres, csipkézett szélű, egymás fölött magasodó, egykor vakító hófehér (mára a tursitáktól elszürkült) teraszos falai, melyek mintegy 2,5 kilométer hosszú és 0,5 kilométer széles területen alakultak ki az idők során.
Ha valaki megkérné a Törökországot jól ismerő világjárókat, vagy akár magukat a törököket, hogy állítsák csatasorba egy képzeletbeli szépségversenyen a török tájakat, terészetesen a lehető legobjektívebb szemüvegben, a Van-tó és környéke tuti dobogós helyezést érne el.
Nem túlzás azt állítani, hogy a Föld eme szépséges pontját az istenek jókedvükben teremtették.
A hatalmas, kristálytiszta, azúrkék Van-tó vidékét egyik oldalról a Süphan daği 4000 m fölé tornyosuló havas csúcsai ölelik körül, de nem kell hegyet másznunk ahhoz, hogy teljes pompájában gyönyörködhessünk a víztükörben, hiszen az autóutak is sokszor 2000 méter fölötti magasságban futnak.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás