Törökország: blog

Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1780 fő
  • Képek - 690 db
  • Videók - 1697 db
  • Blogbejegyzések - 182 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 371 db

Üdvözlettel,

Törökország Egzotikus Világa vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1780 fő
  • Képek - 690 db
  • Videók - 1697 db
  • Blogbejegyzések - 182 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 371 db

Üdvözlettel,

Törökország Egzotikus Világa vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1780 fő
  • Képek - 690 db
  • Videók - 1697 db
  • Blogbejegyzések - 182 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 371 db

Üdvözlettel,

Törökország Egzotikus Világa vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Törökország Egzotikus Világa közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Így máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1780 fő
  • Képek - 690 db
  • Videók - 1697 db
  • Blogbejegyzések - 182 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 371 db

Üdvözlettel,

Törökország Egzotikus Világa vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Törökország Egzotikus Világa hírei

Zöldségleves (Sebze Çorbasi)

2 fej hagyma, 2 ek margarin, 2 ek liszt, 1,5 l húsleves, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 1 burgonya, 1 zeller, 4 ek tej, 1 tojássárgája, só, apróra vágott petrezselyemzöld, Isot paprika.
A húslevesben puhára főzöm a szeletekre vágott zöldségféléket. A tojássárgáját elkeverem a liszttel és az olvasztott margarinnal, majd besűrítem vele a levest. További 10 percig főzöm és sózom.

Halva

4 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 12 dkg méz, 25 dkg darált dió, 2 ostyalap.
A tojásfehérjét habbá verem a cukorral, belekeverem a vaniliáscukrot. Gőz fölött sűrű masszává keverem. Belekeverem a mézet, illetve a diót. Két ostyalap közé töltöm, majd hidegen tetszés szerint szeletelem.

 

Grízhalva (Irmik helvasi)

25 dkg gríz, 17,5 dkg vaj, 10 dkg mandulastift, 40 dkg cukor, 7,5 dl tej, 5 dkg fenyőmag, 10 dkg porcukor.
A vajban a grízt, valamint a stiftekre vágott mandulát kis lángon, állandó keverés mellett aranysárgára pirítom. A tejet felfőzöm a cukorral és forrón a darakeverékre öntöm. Enyhe tűzön, lefedve mintegy 15 percig főzöm. Megkeverem, elzárom alatta a lángot és további 15 percig állni hagyom. Adagos tálkákba osztom, majd megszórom porcukorral és kevés zsíradékon megpirított fenyőmaggal.

Tovább 

Lahmacun (török pizza)

45 dkg liszt, 4 dkg friss élesztő, 1 tk só, 2,5 dl langyos víz, olivaolaj.
. A szétmorzsolt élesztőt felfutattom 2-3 evőkanálnyi langyos vízben. A lisztet elkeverem a sóval, egy tálba öntöm és a közepébe egy mélyedést nyomok, melybe beleöntöm az élesztős keveréket. Kézzel beledolgozom a lisztbe, miközben annyi vizet öntök hozzá, hogy lágy tésztát kapjak. Mindig magasra felemelem a deszkáról, majd leejtem, míg könnyedén leválik a kezemról.

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 12 éve

Nagyon finom lehet ez a pizza! Szeretném kérdezni,hogy milyen tölteléket szoktak ők
használni!

Tovább 

Török sajtos sütemény (Poaca)

Fél kg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg puha juhsajt (juhtúró), 1 tojássárgája .
Felolvasztom a margarint, majd krémesre keverem benne a sajtot. A liszttel egy tásztát gyúrok belőle. Dió mérető adagokra osztom és egy kikent sütőlemezre helyezem. Lekenem tojássárgájával és közepesen meleg sütőben megsütöm.

 

grocceni.com

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 12 éve

Biztosan nagyon finom ez a Török sütemény! Elfogom készíteni!

Pide (lepénykenyér)

50 dkg liszt, 1 csomag friss élesztő, 1/8 l langyos víz, 1/8 l meleg víz, 1/2 tk só, olaj.
1 tojássárgája, 1 tk cukor, 1 tk olivaolaj, 1 ek víz.
Langyos vízben felfuttatom az élesztőt, egy nagy tálba teszem a lisztet és kézzel fellazítom. A közepébe egy mélyedést nyomok és beleöntöm a keveréket. A szélére szórom a sót. Középről kiindulva az élesztőt elkeverem a liszttel, meleg vizet öntök hozzá, először keverem, majd gyúrom.

Tovább 

25 dkg fehér bab, 1 fej hagyma, 2 paradicsom, 2 pfefferoni paprika, fél csokor petrezselyemzöld, 3 keménytojás, 1 doboz fekete olajbogyó, 5 1/2 kávéscsészényi ecet, 1 kis kávéscsészényi olivaolaj, só,  paprika.
Előző este beáztatom a babot, majd másnap puhára főzöm. A hagymát vékony karikákra vágom. A paradicsomot és a pfefferonit apróra vágom, megvagdalom a petrezselymet és összekeverem a babbal. Sózom, hozzáadom az olivaolajat és az ecetet. Felszeletelem a keménytojást és a fekete olajbogyókkal együtt díszítésre használom.

Tovább 

 

25 dkg szójabab, vagy csicseriborsó, 4-5 gerezd fokhagyma, késhegynyi sütőpor, 1/2 kk fűszersó, só, olaj, Isot paprika.


A szóját, vagy a csicseriborsót vízben puhára főzöm, majd leszűröm. Húsdarálón ledarálom, majd elkeverem a szétnyomott fokhagymával, a sütőporral, a sóval, a fűszersóval és 2-3 kanálnyi olajjal. Ezen keverékből nedves kézzel diónyi gombócokat formálok, forró olajban szép barnára sütöm, majd lecsepegtetem őket.

 

grocceni.com

Tovább 

Törökországot hét régióra osztjuk, négy külső és három belső régióra, melyeket a táj jellege, klímája, talajszerkezete és vegetációja alapján hoztak létre. A külső régiók: Karadeniz (Fekete-tengeri régió), a Marmara (Márvány-tengeri régió), az Ege bölgesi (Égei-tengeri régió) és Akdeniz (Földközi-tengeri régió). A három belső régió: İç Anadolu (Közép-anatóliai régió), Doğu Anadolu (Kelet-anatóliai régió) és Güneydoğu Anadolu (Délkelet-anatóliai régió).

Tovább 

A Magyar Szabadidő Sportszövetség (MSZSZ) Törökországban Innovációs Díjat vehetett át a Szabadidősport Világszervezettől (TAFISA). Az MSZSZ az Országos Női Mozgásfesztivállal érdemelte ki az elismerést, amelyet a TAFISA kongresszusán adtak át.

A magyar színeket Monspart Sarolta, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke, Salga Péter, az MSZSZ főtitkára, és Pogány Éda, a Coca-Cola Magyarország kommunikációs igazgatója képviselte a kongresszuson, melynek Antalya adott otthont.

A díjon kívül még egy sikert elkönyvelhettek a magyar sportvezetők: az MSZSZ megnyerte a TAFISA 2015-ös kongresszusának megrendezési jogát.

A budapesti kongresszus megrendezését annak jelentőségére való hivatkozással már támogatja többek között Tarlós István, Budapest Főpolgármestere, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar, valamint a magyar Sportmenedzser Társaság.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu